Tartă cu piept de pui şi caşcaval

de diaconta in Pui, 24 Iun 2012 | 8373 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de tarta:

  • 500 gr faina
  • 250 gr crema Mascarpone
  • 4 linguri smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • O lingura otet
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare

Pentru umplutura:

  • Un piept de pui
  • 2 fire ceapa verde
  • Un morcov
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri faina
  • 200 gr cascaval Delaco
  • Sunca taraneasca de casa(5 felii)
  • Sare,piper
  • Marar si patrunje verde
  • Ulei
  • Un galbenus de ou+lapte pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu piept de pui şi caşcaval:

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si sarea.Separat amestecam crema mascarpone cu smantana ,galbenusurile si lingura de otet.Apoi rasturnam toata compozitia peste faina ,adaugam putin piper si framantam un aluat.Cand acesta a devenit elastic si nu se mai lipeste de maini,il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru o ora,timp in care pregatim umplutura.

Pieptul de pui il taiem cubulete si-l condimentam.

Morcovul si ceapa le taiem rondele.

Intr-o cratita punem putin ulei si prajim ceapa si morcovii.Adaugam apoi pieptul de pui .Lasam pana se rumeneste putin.Adaugam foarte putina apa si lasam sa fiarba pana scade tot lichidul.Lasam amestecul sa se raceasca.

Mixam ouale,adaugam smantana si apoi faina.

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

In compozitia de oua,punem cascavalul,pieptul de pui racit,verdeata.

Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie pe care o punem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Pastram putin aluat si pentru formele de deasupra.

Iubesc aluatul asta,se lucreaza atat de usor.

Punem umplutura peste foaie.

Din aluatul ramas ,am croit niste „volanaşe” si niste fâşii le-am impletit cu feliile de sunca.

Ungem deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.Verificati cand este coapta foaia de tarta.

Umplutura s-ar putea sa fie mai moale,dar e din cauza cascavalului.Se va închega dupa ce se raceste.

Preferabil se consuma rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu piept de pui şi caşcaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (40)

diaconta 1

26.06.2012, 08:47

Padre imbranciti de pasiunea noastra,ma calcam in strachini si uitam de post.
Macar ca facem si retete de post bune.
Doar ca de-o vreme,toata lumea se straduieste sa faca si mancarea de post cat mai apetisanta si diversificata.Au aparut chiar foarte multe dulciuri de post.
Nu prea sunt eu de acord cu asta,postul alimentar la fel ca si cel spiritual,ar trebui sa fie si cumpatare si simplitate.
Ma gandesc cu ce sa te"astept" dupa post

dorin 1

01.07.2012, 23:27

foarte buna daca e cu piept.........

diaconta 1

02.07.2012, 09:45

Dorin,bune pulpele,bun pieptul ) bine ca nu esti pretentios

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor