Tarta cu urda si mazare

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2011 | 3430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina grau
  • 100 gr malai
  • o lingurita sare
  • 125 gr magarina (unt)
  • 1/2 lingurita praf copt
  • lapte dulce, rece (cat e necesar )
  • 400 gr urda
  • 2-3 linguri mazare
  • 200 gr sunca (sau alt mezel)
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 3-4 linguri faina
  • jumatate lingurita praf copt
  • o legatura marar proaspat
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urda si mazare:

Iubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat. Te joci cu ingredientele :))

Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina. Framanti pana ce amestecul devine faramicios. Adaugi sarea si praful de copt apoi putin cate putin lapte rece pana obtii un aluat nelipicios din care poti forma cu usurinta o bila mare. (nu chiar asa de mare:))))) )

O invelesti in folie alimentara si o dai la rece pentru cel putin 30 minute.

Intre timp prepari umplutura.

Amesteci urda cu smantana si galbenusurile. Adaugi faina cu praful de copt si omogenizezi. Pui mazarea, mararul tocat si sunca taiata cubulete. Omogenizezi si potrivesti gustul de sare si piper.  Adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor.

Ungi un vas cu unt. Din bila de aluat intinzi o foaie pe care-o asezi in tava si o dai la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, dupa ce in prealabil ai intepat-o cu furculita. Dupa 10 minute scoti si torni umplutura.

Bagi la cuptor la foc mediu si lasi pana incepe sa prinda culoare. Noi am servit cu iaurt.

Bun, bun, bun!

 

TIPS-URI

1

e asa de buna crustaaaa, nu adaugati ou!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urda si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu spanac si ricotta