Tarta cu visine

de T I M E A in Torturi, 1 Iun 2012 | 4309 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200-220 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece

Pentru umplutura

  • 400 gr visine congelate
  • 3-4 linguri zahar
  • 3-4 lingurite amidon alimentar (eu am folosit Gustin de la dr. Oetker )
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Pregatim o coca din ingredientele de mai sus: intr-un bol amestecam untul cu sarea, zaharul si oul batut, adaugam apoi treptat faina si cele 2 linguri de apa. Amestecam ingredientele pana se incorporeaza cam 150 gr din faina, apoi pe o plansa presarata cu faina turnam compozitia noastra si cu mana framantam pana incorporam si restul de faina. Invelim apoi in folie alimentara si dam la frigider timp de minim o ora.

In timp ce tinem aluatul la frigider putem pregati umplutura.

Dupa ce visinele s-au decongelat nu aruncam apa lasata prin decongelare. Scoatem samburii din fructe apoi fructele in sucul lasat, impreuna cu zaharul le punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam apoi amidonul si mai lasam pe foc pana se ingroasa usor.

Dupa ce a trecut o ora scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2

Prima foaie o intindem si o asezam in tava tapetata cu margarina si faina. Turnam apoi umplutura de visine.

Intindem si a doua foaie din care decupam inimioare si le asezam de jur imprejur peste visine. Puteti face orice alte forme doriti.

Dam la cuptorul incins la 175-180 grade timp de 30 minute. Inimioarele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.

Dupa ce s-a racit, pudram zona in care se afla inimioarele si servim cu drag pe cei dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu visine si nuca