Tarta cu visine si prune caramelizate

de deyutzky in Prajituri, 22 Iul 2013 | 5416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt o tava de 26 cm diametru:
  • 7-8 prune
  • 1 lingura de unt
  • 3 linguri de zahar pentru caramelizat
  • visine
  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte caldut
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si prune caramelizate:

Prunele si visinele se spala bine si se curata de samburi.

Tapetam tava cu hartie de copt si unt, distribuim cele 3 linguri de zahar pe toata suprafata tavii si punem peste zahar prunele taiate felii.

Se da tava la cuptor la foc mic pana se pregateste compozitia de aluat.

Blatul:

Ouale se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute.

Se adauga treptat laptele caldut si uleiul si se mixeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie peste compozitia obtinuta.

Se adauga si sarea si se mixeaza la treapta cea mai mica pana ce se incorporeaza totul.

Se scoate tava din cuptor cu prunele caramelizate si se toarna peste ele compozitia de blat apoi din loc in loc se pun visine.

Se da tava la cuptor la foc mic pentru aprox 35-40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se rastoarna pe un platou, se portioneaza si se servestee!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu umplutura de visine