Tarta de capsuni

de Lily_Musat in Prajituri, 3 Iun 2009 | 14179 vizualizari

 

Aceasta tarta este foarte racoritoare si gustoasa, iar blatul se face foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Se amesteca bine aceste ingrediente cu o lingura apoi se adauga:
  • 2 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de lapte 
  • Pentru sarlota:
  • 1 plic de sarlota de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina Tort Jele de la Dr. Oetker
  • Pentru decor aveti nevoie de:
  • capsuni cam 300 grame
  • un plic de gelatina Tort Jele de la Dr. Oetker pe care eu l-am preparat cu suc de portocale.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de capsuni:

 

Se amesteca ingredientele pentru blat cu mixerul pana se dizolva zaharul.
Intr-o forma cu peretii detasabili pe care o ungem cu margarina si o presaram cu faina punem compozitia si o bagam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15-20 minute.
Lasam blatul sa se raceasca.
Se face sarlota de la Dr. Oetker pe foc asa cum scrie pe plic.
Sarlota o punem peste blat asa fierbinte. Nivelam suprafata.
Dupa ce sa racit sarlota punem capsunile taiate pe jumatate.
Facem gelatina si o punem fierbinte peste capsuni.

 

O punem incepand din mijloc si ea se intinde catre margini singura.

O lasam sa se raceasca bine, apoi o bagam la frigider. Cand sa racit indepartam peretii vasului.

Transferam tarta pe un paltou. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si capsuni