Tarta Quiche Lorraine

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2015 | 4628 vizualizari

 

Va propun o tarta rapida de vara cu ceapa verde si rosii cherry...
Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine.
Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta.
Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare.
Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei si include obligatoriu branza Emmental sau Gruyére.
(sursa: culinar.ro)

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foetaj
  • 200 gr bacon afumat
  • 4 oua
  • 3 linguri bune de smantana
  • 20 rosii cherry
  • ceapa verde
  • 100 gr cascaval Emmental
  • boia de ardei dulce, sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Quiche Lorraine:

Incalziti cuptorul la 200 ° C 

Prajiti baconul fără grăsime într-o tigaie anti-aderenta.

Adaugati ceapa tăiata marunt, apoi roșiile cherry tăiate în două. 

Gatiti 5 minute și rezervati. 

Într-un castron, bateti ouale cu smantana și piperul.

Adaugati un pic de sare (baconul este deja sărat). 

Se pune aluatul de foietaj in forma de tarta unsa cu unt.

Depuneti compozitia cu bacon. Adaugati cascavalul taiat cubulete.

Presarati boia de ardei.

Varsati deasupra ouăle cu smântâna.

Coaceți timp de 30-40 minute.

O puteti servi calduta cu o salata verde, sau rece ca aperitiv.

Pofta Buna!!!!

TIPS-URI

1

atentie la sare- baconul este deja sarat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ruladă tricoloră a la Sidy