Tartă-drob de pui cu praz

de ionix in Ficat, 15 Noi 2010 | 8045 vizualizari

 

by Ionix :D

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 kg de ficat de pui
  • 500 g de pipote si inimi de pui
  • 6 bete de praz potrivite
  • 5 catei de usturoi
  • 4 linguri cu ulei
  • 4 oua batute
  • doua legaturi cu patrunjel
  • o legatura cu marar
  • sare, piper
  • 1 ou pentru uns
  • pentru aluat:
  • doua linguri cu ulei
  • 3-4 linguri cu unt moale
  • faina cat cuprinde (circa 500 g)
  • 200 ml apa calduta
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă-drob de pui cu praz:

Preparare umplutura:

Ficateii se spala bine, ii punem la fiert, ii scurgem de apa si-i dam la racit. Pipotele si inimile se spala bine, punem la fiert, scurgem si lasam la racit. Dupa ce s-au racit, dam pe masina de tocat carnea: ficateii, pipotele, patrunjelul, mararul si usturoiul. Amestecam bine toate ingredientele. Doua din betele de praz se toaca marunt si se pun peste ficateii dati pe masina. Separat punem uleiul la incins si punem la calit restul de praz, tocat rondele. Prazul calit il dam la racit iar apoi il turnam peste amestecul de ficatei. Peste aceasta compozitie punem ouale batute si amestecam. Punema sare si piper dupa gust.

Cat timp prazul se raceste, pregatim aluatul:

Amestecam toate ingredientele si framantam pana iese un aluat nelipicios si omogen. Aluatul il impartim in doua parti egale. Tapetam cu unt o tava si  presaram putina faina. Punem o foaie de aluat iar peste turnam amestecul de ficatei. Cealalta foaie o taiem pe lung. Din foile taiate facem un gratar peste amestecul de ficatei. Apoi vom unge cu oul batut. Se da la cuptor la foc mic pana cand se rumeneste frumos.

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă-drob de pui cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 22:26

ce vrumos arata.........nu cer ca nu cred ca mai ai si pentru mine dar am sa te rog sa-mi faci una special pentru mine..............

ionix 1

20.11.2010, 23:06

@Medi... meeeeeeeeeeerssiiiiiiiiiiiiii iti fac cu maaaaaaaaare drag... doar stii ca te iubi

Adinacarla 1

23.11.2010, 18:57

arata foarte dine

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui in vin