Tavalite

de Alinutza80 in Prajituri, 4 Mai 2012 | 6819 vizualizari

 

delicioaseeeeeeee

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • GLAZURA:
  • 250 gr unt sau margarina
  • 200 gr zahar praf
  • 50 gr ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri smantana pentru frisca sau lapte
  • PENTRU ORNAT:
  • nuca de cocos
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalite:

Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi se adauga treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi apa minerala. Tot treptat se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt.

Separat se bat spuma tare cu un praf de sare. Cu o lingura de lemn se incorporeaza usor albusurile in amestecul de galbenusuri si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preancalzit aproximativ 30 de minute, se face testul cu scobitoarea.

Pana blatul se raceste complet, se pregateste glazura de ciocolata. Se pune la topit untul/margarina, zaharul praf, ciocolata, smantana pentru frisca/laptele si cacaoa. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba cateva minute pana se ingroasa putin.

Dupa ce blatul se raceste, se taie cubulete, se da prin glazura si alternativ prin nuca de cocos si nuca macinata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

iry-gabriela 1

05.05.2012, 15:52

ce bune sunt

cocolina 1

05.05.2012, 19:41

foarte bune una din prajiturile mele favorite

Alinutza80 1

06.05.2012, 19:00

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tavalita in nuca de cocos