Tiramisu cu dulceata de lapte

de Panacris in Retete Montare D’oro, 12 Dec 2018 | 2875 vizualizari

 

Nohat, finaly, un desert pe gustul Zmeilor ;) Tiramisuuuu, ce l-am înnobilat cu frișca Montare D'oro și dulceață din lapte! ;) Cu ocazia asta, n-am mai folosit niciun pic de zahăr ;) O rețetă simplă, dar maiestuoasă ca și gust! Gata cu vorba! spor și poftă bună! ;) P.S. Abia am reușit câteva poze de prezentare, cu ultimele porții :D ;)

 

INGREDIENTE

  • pișcoturi 300 g
  • mascarpone 250 g
  • friscă Monte D’Oro 250 g
  • dulceață de lapte 100 g
  • cafea concentrată 200 ml
  • gelatină 1 plic
  • cacao pudră ptr decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu dulceata de lapte:

Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă Montare D'oro. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă rece, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până se topeste, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)  După ce s-a răcorit gelatina, se adaugă la crema de mascarpone cu dulceață de lapte și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas se așază un strat de cremă, un strat de pișcoturi, înmuiate în cafea, și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele. Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi. Se presară cu cacao, doar înainte de servire.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

P.S. Dulceața de lapte, se poate prepara și acasă;) eu am găsit varianta mai ușoară, gata preparată la magazin :d

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu dulceata de lapte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei blaturi si trei creme