Reteta de Tiramisu cu ciresata

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Noi 2023 | 1757 vizualizari

 

Scrie in calendar ca azi 24 nov sunt Sfanta ( mai zice ca si pe 23 ian sunt, bine ca doar 2 zile pe an ca intram la pareri ca-s asa sfanta) Sf. Clement , asa ca am zis sa fac ceva rapid sa cinstesc sfintenia asta. La multi ani mie !

Pentru a face Reteta de Tiramisu cu ciresata sunt necesare urmatoarele ingrediente: piscoturi, mascarpone, oua, zahar, ness, ciresata, cirese amare.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de Tiramisu cu ciresata
  • 40 piscoturi Ladyfingers 26% ou Boromir
  • 500 g mascarpone
  • 5 oua M
  • 150 g zahar cu granulatie mai fina
  • Pt inmuiat piscoturi
  • 3 lingurite ness
  • 3 lingurite zahar
  • cca 50 ml ciresata ( cirese negre amare)
  • cca 200-300 ml lapte cu 3,5% grasime
  • cirese negre amare din ciresata
  • cacao pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Tiramisu cu ciresata:

Iata cum se prepara Reteta de Tiramisu cu ciresata

Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat 75 g zahar si am continuat sa mixez cca 5-6 min. Separat am mixat galbenusurile cu 75 g zahar pana si-au schimbat culoarea si si-au dublat volumul. Pentru cei care nu mananca ouale crude , crema de galbenusuri si de abusuri se poate pregati pe baie de abur. Peste crema de galbenusuri am adaugat 500 g mascarpone si am mixat cateva minute pana crema a devenit omogena, la final am incorporat bezeaua din albusuri, am incorporat cu ajutorul unui tel cu miscari lente de jos in sus. Am obtinut o crema spumoasa si aerata, un deliciu. Mi-am pregatit apoi amestecul pentru inmuiat piscoturile, am frecat nessul cu zaharul si ciresata, apoi am diluat cu lapte. Mi-am pregatit platoul/tava pe care am asamblat tiramisu. Am folosit o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili pentru chec, mi-au intrat fix 10 piscoturi pe lungimea tavii. Am intins un strat subtire de crema, apoi am inmuiat piscoturile- nu foarte mult- si le-am asezat in sir indian pe suprafata tavii, 10 bucati. Am pus crema intr-un posh si pe fiecare piscot am pus cate 3 alveole de crema, peste fiecare alveola am asezat  o cireasa amara din ciresata, fara sambure. Am procedat la fel cu al doilea strat, am obtinut 4 straturi de piscoturi ( 40 bucati in total) peste ultimul strat de piscoturi am pus restul de crema si am ornat cu cirese dar de data asta nu le-am mai scos samburii, asta pentru un aspect estetic frumos, am pudrat cu cacao. Simplu, rapid si gustos, sa aveti pofta !

Vezi si reteta de Tiramisu cu zmeura si sampanie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Tiramisu cu ciresata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

29.11.2023, 14:22

La mulți ani, cu întârziere!

mihaelar63 1

30.11.2023, 23:49

Delicios , tiramisul acesta cu varf

mirela0911 1

03.12.2023, 14:35

As fugi cu toata tava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Carpati