Toba

de ralu_ca in Mezel de casa, 21 Dec 2013 | 7785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • capatana porc
  • splina
  • inima
  • limba
  • sorici
  • gusa porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba:

Intr-un vas cu apa am pus capatana si am spalat fb pana a iesit sangele. Apoi se pun toate la fiert cu cateva foi de dafin (10-12). Dupa ce s-au fiert pe jumatate se scoate carnea de pe oase si se pune intr-un lighean sa se raceasca. Se amesteca foarte bine cu sare, piper si cimbru, toate dupa gustul fiecaruia, apoi se dau prin masina de tocat. Cu amestecul umplem "burta" si "basica", mai adaugam putina zeama si la final coasem sau legam cu ata. In apa in care a fiert carnea punem cele doua umpluturi si le mai lasam la fiert approx jumatate de ora la foc moderat. Intre timp intepam de cateva ori umpluturile pt a iesi grasimea. Apoi le scoatem pe un fund, deasupra alt fund si pe deasupra punem o greutate, astfel incat sa stea fb presate. Intepam din nou de jur imprejur sa iasa zeama. Lasam la rece pana a 2a zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Toba de casa