Tocana de iarna

de Sim0na in Conserve, 18 Sep 2012 | 6197 vizualizari

 

Din categoria: ce a mai gatit mama :)) Binenteles cu ajutorul meu, ca doar na.. cineva trebuie sa curete si sa toate legumele :P
Am reusit sa fac doar cateva poze cu telefonul... nu foarte reusite din pacate

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 1 kg ceapa alba
  • 0,5 kg morcov
  • 400 g pasta de tomate
  • 500 ml ulei floarea soarelui
  • 200 g orez
  • 2 linguri zahar
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de iarna:

Legumele se spala si se toaca in bucati potrivite. Orezul se fierbe pe jumatate.

Legumele tocate se pun la calit in ulei. Cand si-au schimbat putin culoarea se adauga si orezul, iar cand sunt aproape gata se pune pasta de tomate. Se fierbe cat este necesar (aici ne-am dat la vorba si.. nu mai stiu cat).

Cand tocana este gata, se pune in borcane care se sigileaza, apoi se pun intr-o tava la cuptor. Se lasa sa "fiarba" 10 minute, la foc mic. Noi le-am lasat pana a doua zi in cuptorul inchis, sa se raceasca treptat, apoi.. le-am depozitat fiecare pe unde a putut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

19.09.2012, 21:16

Mmmm cat de bine arata!

mamaieelena 1

19.09.2012, 21:38

arata bine

cocineraviajera 1

19.09.2012, 22:26

Mmmm, ce culoare apetisanta are!Good

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume pentru iarna