Tocana de legume

de gaby_duceag in Conserve, 14 Oct 2009 | 12221 vizualizari

 

Un aperitiv bunut,pastrat in camara pt zilele luuungi ale postului Craciunului si..nu numai;)

 

INGREDIENTE

  • 2kg ceapa
  • 1kg morocov
  • 2,5 kg capia
  • 2,5 kg gogosar
  • 1kg rosii
  • 12 linguri orez
  • sare,
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • putin busuioc,
  • miere(2linguri)
  • 2-3linguri de bulion
  • 4-500ml ulei(eu am pus de masline,dar merge ulei de floarea soarelui)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Am tocat ceapa(am lasat-o peste noapte in apa rece,si la curatare n-am risipit nicio lacrimuta:))) si morcovul(de fapt robotul a tocat.....nu eu:d)


Le-am pus in uleiul incalzit pt 5 minute,apoi am adaugat  restul legumelor,toate curatate, tocate bine(rosiile curatate de coaja)
Am fiert-o aprox  5 ore-cam mult,nu?:))) iar in ultimele 2 ore am amestecat cam des, nu voiam sa afum "lucrarea"mea)
Am condimentat
Orezul l-am "umflat"in 36 linguri de apa, l-am pus la foc mic, am lasat sa scada apa si l-am pus in tocana in ultimele 15 min.

Am turnat fierbinte in borcane, am capsat si-am bagat borcanele la cuptor pt aprox 30min

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

Bucataras 1

16.10.2009, 08:20

Pai, ne stringem intr-un loc pe site si se lasa cu poante, melodii preferate, amitiri, etc ... Referitor la retete. Daca e preparata de tine poti s-o postezi si sa scrii ca te-ai inspirat in prepararea ei de pe siteul x.

gaby_duceag 1

16.10.2009, 09:44

multumesc Bucataras.m-am executat

babi5 1

27.09.2013, 20:38

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa