Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 9 Aug 2016 | 4227 vizualizari

 

Stoofvlees sau Carbonade este o tocanita traditionala belgiana, din zona flamanda care este facuta cu carne de vita si bere.
In Franta este de asemenea gatita in regiunea din nordul Frantei.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg de pulpa de vită taiata bucati
  • 2 cepe normale sau 6-8 verzi
  • 5 morcovi
  • thym, dafin
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 70 cl de bere neagra sau blonda (dupa preferinta)
  • 2 linguri de muștar iute
  • 2 felii de turtă dulce
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade:

În oala sub presiune, puneti la prajit bucatile de carne in uleiul incins.

Se adaugă ceapa taiata marunt si se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand.

Punem sare, piper, cimbrul uscat si foaia de dafin si adaugam berea.

Închideți oala sub presiune și lasati sa fiarba timp de 45 de minute (1 oră într-o oală de fonta normala).

După 45 min/o oră, se adaugă zaharul brun, muștarul și feliile de turtă dulce maruntite.

Se completeaza cu morcovii curatati si taiati rondele.

Se închide din nou oala sub presiune și se fierbe timp de 1 oră (2 ore la foc mediu într-o oală de fonta normala).

Traditional se serveste cu cartofi prajiti (noi am  servit cu piure)!

 

Pofta Buna 

 

TIPS-URI

1

Dacă va ramane nu ezitati a doua zi sa faceti o turtă/plăcintă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

10.08.2016, 21:13

Suna bine. Sosul ala si cu piure, mi se pare demential!

mirela0911 1

14.08.2016, 10:27

Mmmm ce bun!

blackbeers 1

11.05.2021, 19:27

Utati de turta dulce si zahar! Eu am pus cartofi dulci si a fost foarte bine!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mazare verde cu carne