Tocanita de legume cu carne de iepure

de Andra_Constantinescu in Iepure, 16 Mar 2016 | 7404 vizualizari

 

A laudat mama mancarica asta care am facut-o. I-a placut tare mult. 

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure (partea superioara) + rinichii;
  • sare;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • o lingura untura solida;
  • doua cepe;
  • un ardei Kapia;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • doua tije de apio;
  • 50 g de praz;
  • 50 g de mazare congelata;
  • o cracuta de busuioc verde;
  • o cracuta de rozmarin verde;
  • 100 ml vin rosu;
  • 1 l apa;
  • 500 g cartofi;
  • 3 graunti de usturoi;
  • 300 g rosii;
  • o foaie de dafin;
  • cateva boabe de piper negru;
  • o legatura de patrunjel verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume cu carne de iepure:

Iepurele se portioneaza in 6 bucati, iar rinichii se taie pe jumatate de-a lungul.

Se spala carnea, se da cu sare si se presara cu boiaua de ardei, apoi se pune intr-o tigaie incapatoare si se lasa sa se inabuse in untura, acoperind tigaia cu un capac.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Tijele de apio si prazul se spala si se taie rondele.

Dupa ce carnea s-a inabusit si apa lasata de ea a scazut aproape in totalitate, se adauga toate aceste legume impreuna cu mazarea, busuiocul, rozmarinul, putina sare, 100 ml vin rosu si 200 ml apa. Se amesteca si se lasa sa se inabuse, acoperind tigaia cu capacul.

Usturoiul se curata de foi si se spala.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se tin in apa rece.

Dupa ce a s-au inabusit legumele, se adauga cartofii, usturoiul, putina sare si apa, cat sa ii acopere (800 ml), si se lasa la fiert in continuare tot cu capacul pus.

Rosiile se spala, se taie in jumatati si li se indeparteaza cotorul. Se dau prin robot pentru a obtine suc.

Dupa ce s-a fiert toata compozitia din tigaie, se adauga rosiile, foaia de dafin si piperul. Se mai lasa putin la foc, fara capac, pana cand se fierb si rosiile, apoi se ia tigaia de pe foc si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu carne de iepure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de iepure cu prune uscate si bere