Tocanita de porc (reteta ungureasca)

de Gherca Daniela in Porc, 4 Dec 2018 | 7221 vizualizari

 

Este o mancare foarte gustoasa, dar necesita mult timp, nu trebuie decat sa o pazim si sa amestecam des, in rest rezultatul este unul pe masura!

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne de porc mai grasa taiata cuburi
  • 1 lingura de untura
  • 1 lingurita chimen
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 6 catei mici de usturoi
  • sare
  • piper
  • 100ml bulion/ pasta de rosii
  • boia dulce
  • cca. 1 litru de apa
  • patrunjel verde de presarat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc (reteta ungureasca):

      Intr-o tigaie incapatoare topim untura, iar cand s-a incins, punem chimenul si lasam sa sfaraie putin si sa se simta aroma. Adaugam carnea si o amestecam bine pe toate partile pentru a nu se prinde de fund, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi lasam si mai amestecam din cand in cand pana ce carnea s-a rumenit frumos pe toate partile.
     Dupa ce a scazut apa si carnea este rumena, adaugam 100 ml apa si lasam sa fiarba pana se evapora, cand  s-a terminat mai adaugam inca 100ml apa si lasam din nou sa fiarba pana se termina apa si asa procedam  inca de 2 ori.
Intre timp, curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le trecem ori pe razatoare mica, ori prin blender.

     Dupa cele 400 ml apa evaporate, adaugam ceapa si usturoiul, amestecam des pentru a nu se arde pana scade apa lasata de la legume.

         Mai repetam operatiunea de 3 ori cu inca 100 ml apa, iar cand s-a evaporat si aceasta punem bulionul sau  pasta de rosii, mai lasam la fiert pana incepe sa sfaraie si la final inca 100 ml de apa si boiaua dulce, amestecam des si cand nu mai este apa deloc stingem focul si presaram patrunjel verde.
        Servim alaturi de orice garnitura la alegere. Eu am facut un piure de cartofi, pentru ca fetita mea il adora!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc (reteta ungureasca)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu ciuperci