Tort 8 martie

de cec in Torturi, 16 Mar 2013 | 3240 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat negresareteta luata de pe culinar.ro

Ingrediente:

  • 12 oua
  • 480g zahar
  • 480ml ulei
  • 240ml apa
  • 600g faina
  • 24g praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • esenta cafea

crema branza cu mure

  • 2 cutii branzica cu mure (de la lidl)
  • 300ml frisca
  • fulgii de ciocolata de la branzica

crema ganache

  • 300g ciocolata
  • 300ml frisca

crema cu afine

  • 300-350ml smantana
  • 3 -4 linguri dulceata de afine
  • 300ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 8 martie:

Pt blat
(din aceste ingrediente am facut 4 blaturi a cate 3 oua fiecare)
Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa si esenta. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.
Pt crema branzica
Am mixat frisca si am adaugat branzica in ea mixand pt incorporare, apoi am adaugat fulgii de ciocolata si am amestecat bine
pt crema ganache
Am mixat frisca si am adaugat ciocolata topita cu o lingura esenta de menta in ea mixand pt incorporare
pt crema afine
Am mixat frisca si am adaugat smantana amestecata cu dulceata de afine in ea mixand pt incorporare
asamblare
Punem primul blat, insiropam, crema branzica, blat, insiropam, crema ganache, blat, insiropam,crema afine, blat, insiropam
 Se da la rece pt a se intari cremele, se scoate si se imbraca in unt frecat cu zahar pudra, apoi inin pasta de zahar (fondant sau cum e preferinta) si se orneaza

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 8 martie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

16.03.2013, 21:48

Arata senzational... .Gaby probabil e o branza care are sub capacul de la cutie fulgi de ciocolata, zic si eu..Stii ca sunt iaurturi ce au sub capac cereale...

Sim0na 1

16.03.2013, 22:56

Foarte frumos tortul

MotanLaOale 1

17.03.2013, 00:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de afine