Tort aromat

de Valclaudia in Torturi, 12 Ian 2014 | 4904 vizualizari

 

o combinatie de gusturi...ciocolata, portocala, visine, rom...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 2 linguri praf de cacao
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 plic praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 linguri portocala confiata maruntita (la robot)
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • 100 gr. zahar
  • Crema:
  • cca 400 ml frisca vegetala lichida
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • coaja de portocala confiata
  • visine (fara samburi) din visinata
  • Decor:
  • forme din zahar ars
  • ciocolata rasa (alba+neagra)
  • pasta de decorat (creioane de la Dr.Oetker): alb si galben
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aromat:

Prepararea blatului:

 -separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile spuma cu 100 gr zahar;

 -frecam galbenusurile cu 100 gr. zahar, adaugam uleiul, apoi apa minerala;

 -stingem praful de copt in cativa stropi de zeama de lamaie, apoi il adaugam peste galbenusurile frecate, tot acum adaugam si praful de cacao si coaja de portocale confiata trecuta prin robot;

 -adaugam alternativ cate o lingura de faina si una de spuma de albusuri . Amestecam cu mixerul la viteza cea mai mica pana incorporam toate cantitatile;

 -ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina. Adaugam amestecul obtinut in tava si coacem la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea (cam 40 min., 165 grade)

 A doua zi taiem blatul in 2 (foi).

Pentru crema punem putina frisca intr-o craticioara la foc mic, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva ciocolata. Lasam sa se racoreasca apoi dam craticioara cu acest amestec la rece pentru cel putin 1 ora.

 Dupa scurgerea acestui timp mixam crema la viteza mare a mixerului, adaugam si restul de frisca si cand obtinem consistenta dorita putem umple tortul cu crema, nu inainte insa de a insiropa foile obtinute prin impartirea blatului in 2.

Peste stratul de crema asezam jumatati de visine din visinata si bucati de coaja de portocala confiata.

 Din crema obtinuta am pastrat un sfert pentru imbracarea tortului.

 Din 2 linguri de zahar ars formam diferite forme pe care le asezam pe tort.

Decoram cu pasta de decorat de la Dr.Oetker (creioane), ciocolata alba + neagra rasa.

Lasam tortul la rece pana in momentul servirii.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aromat" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata