Tort cu ciocolata si fructe de padure

de jolygina in Torturi, 4 Feb 2012 | 7072 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat 

  • 2, 1/2 cani de faina
  • 1 ,3/4 cana de zahar
  • 3/4 cana de cacao
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1,3/4  cana de lapte
  • 3/4 cana de ulei
  • 3 oua mari sau 4 potrivite

pentru crema

  • 500 g ciocolata alba de menaj
  • un plic de gelatina transparenta 
  • 2 1/2 cani de frisca lichida
  • un borcan de gem de zmeura de 400g

pentru decor 

  • 350 g ciocolata de menaj, amaruie
  • 1/2 lingurita de ulei
  • 500 grame fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si fructe de padure:

Amestecam faina cernuta cu cacaua ,zaharul ,praful de copt si sarea .

Amestecam laptele cu uleiul si batem bine cu ouale intregi pana se omogenizeaza ,turnam amestecul fainos peste si omogenizam bine .

Turnam compozitia intr-o forma de tort rotunda si punem la cuptor preincalzit timp de 30 de minute .

Pentru crema rupem ciocolata bucatele si incalzim frisca pana la punctul de fierbere dupa care adaugam ciocolata si lasam 1 minut pe foc ,dupa care mixam bine pana se formeaza o crema spumoasa la care adaugam gelatina care a fost inmuiata inainte si topita la bain marine.

Asamblam tortul astfel  .

Taiem blatul de tort in doua  dupa care asezam o foaie pe platou si punem borcanul de gem de zmeura, dupa care adaugam crema alba(mai oprim putin pentru a unge putin si cealalta foaie)apoi a doua foaie din blat .

Ungem cu putina crema, un strat subtire, si adaugam fructele de padure peste ea.

Pentru decor topim ciocolata ,adaugam uleiul care ii da luciu,apoi taiem o hartie de copt cat circumferinta tortului si inalta cat tortul ,intindem ciocolata pe foaie cu o pensula ,nici prea subtire nici prea groasa dupa care o lasam cateva minute pentru a nu curge de pe  hartie dar sa nu fie nici tare si o punem in jurul tortului ,

Punem tortul la rece apoi scoatem hartia .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si visine