Tort cu crema de ciocolata si mandarine

de burdulea56 in Torturi, 1 Ian 2011 | 8181 vizualizari

 

Tortul acesta l-am facut pt mama mea care in decembrie a implinit 80 de ani, insa din pacate ea traieste intro lume rupta de realitate, lovita de o boala crunta si urata, nemiloasa cu batranii, Alzhaimer. De 4 ani mama nu coboara jos din pat, este sondata, sta doar pe marginea patului, si-a pierdut identitatea, insa ea se simte bine in lumea ei.

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 3 oua,
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt dr oetker,
  • 1 vanilie

Pt crema:

  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de ciocolata+250 ml lapte rece+ 4 linguri zahar pudra,
  • 250 ml frisca lichida ,,el maestro,, + 1 plic vanilie + 1 plic intaritor de frisca (sau orice alt fel de frisca lichida).

Pt insiropat:

  • 200 ml apa in care am topit 4 linguri de zahar + 1/2 sticluta esenta migdale.

Pt decor:

  • 3 mandarine,
  • ciocolata menaj(cam 2 cuburi mari).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si mandarine:

Batem ouale spuma cu mixerul, adaugam praful de copt, vanilia si apoi zaharul in ploaie, se bate spuma pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile, amestecam usor, adaugam faina cernuta, incorporam usor faina, amestecand bland sa nu se lase spuma. Turnam compozitia obtinuta intro forma de tarta unsa si tapetata cu diametrul de 27 cm. Coacem blatul la foc potrivit in cuptorul preincalzit cam 15-20 minute. Pana se coace blatul pregatim pe aragaz un sirop din 200 ml apa si 4 linguri de zahar, pe care il racim si la care adaugam 1/2 flacon esenta de migdale. Asezam blatul pe un platou, il insiropam apoi imbracam blatul cu o crema preparata dintrun plic de crema cu gust de ciocolata care se bate spuma cu 4 linguri de zahar si 250 ml lapte rece. Peste aceasta crema intindem un strat de frisca obtinut prin mixarea cantitatii de 250 ml frisca ,,el maestro,, la care adaugam o vanilie si un plic inataritor de frisca dr oetker. Deasupra razuim cu cutitul ciocolata menaj pe care am tinut-o in congelator 30 minute si ornam cu jumatati de felii de mandarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella