Tort cu crema de zahar ars

de Vyoleta in Torturi, 16 Aug 2011 | 4519 vizualizari

 

Un Tort cu crema de zahar ars care primeste laude intotdeauna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema avem nevoie:
  • 6 Linguri zahar
  • 500 Ml lapte
  • 2 Plicuri zahar vanilat
  • 1 Cana zahar
  • 1 Fiola
  • 4 Oua
  • Pentru blat avem nevoie :
  • 3 Oua
  • 3 Linguri faina
  • 3 Linguri zahar
  • 1 Lingura ulei
  • 1 Praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Cum se prepara reteta de tort cu crema de zahar ars

1) Caramelizezi zaharul(1 cana) intr-o cratita de 2-3 l si rotesti vasul,sa fie imbracati peretii.Lasati la racit

2) Amesteci ingredientele pentru crema apoi le torni in vasul tapetat.

3) Apoi o bagi in cuptorul preincalzit,la foc mediu aprox.30 minute,cat sa o coci pe jumatate.

4) Faci blatul:bati albusurile spuma cu zaharul,apoi adaugi si celelalte ingrediente.

5) Peste crema torni compozitia pentru blat si lasi totul la cuptor inca 30-40 minute.

6) Dupa ce tortul este gata,inchideti focul si mai lasati-l in cupor cam 30 minute pentru a nu se lasa,dupa care il scoatem punem un platou deasupra cratitei apoi rasturnam cu grija,

7) Nu scoatem cratita pana nu se raceste tortul cu crema de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:42

Arata superb si e o bunatate

nadina73 1

22.08.2011, 14:46

Bun venit arata minunat

Vyoleta 1

22.08.2011, 15:08

multumesc nadina73

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini-tort cu kiwi