Tort cu crema de zahar ars si mere

de mamaieelena in Torturi, 11 Ian 2012 | 5830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 14 linguri cu zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 20 gr.unt
  • 2 linguri amidon
  • 8 oua
  • 4 linguri faina
  • un varf de cutit sare
  • 200 gr.ciocolata alba
  • 30 ml.frisca lichida
  • 1 mandarina si 1 chivi pt decor
  • 0,500ml lapte
  • 3 linguri cu nuca pisata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si mere:

Intr-o cratita mai adanca se pun la caramelizat 6 linguri cu zahar. Cand e gata se intoarce cratita peste tot, pentru ca zaharul caramelizat sa fie pe peretii interiori pana sus, apoi se pune untul si se aseaza merele care au fost curatate si indepartate cotoarele si taiate felii. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se inmoaie merele. Cand sunt gata se scot si deasupra se pune lingurita de scortisoara si apoi se poate pune si crema caramel se da din nou la cuptor.

La crema caramel se amesteca 4 oua cu 4 linguri zahar, 2 linguri amidon si 0,500ml lapte. Crema caramel este gata atunci cand se misca vasul totul este tare deci am scos din cuptor si am facut pandispanul. Am pus albusurile separat pe care le-am batut spuma tare am adaugat zaharul, galbenusurile si faina la sfarsit. Toate acestea le-am rasturnat peste caramel si am mai pus la cuptor pana s-a copt si pandispanul adica 20-25 de minute. Am scos tortul din cuptor am dat de jur-imprejur cu o paleta f subtire ca sa desprind totul de pe margini si am pus deasupra platoul pe care urma sa fie tortul si cu o miscare rapida am intors invers cratita astfel tortul a ramas pa platou dupa care l-am dat la rece.

L-am ornat cu ciocolata alba si fructe (ciocolata am topit-o la foc mediu cu 30 ml de frisca lichida am lasat sa se raceasca un pic si am turnat-o pe deasupra). Pe marginile tortului am pus nuca macinata fin

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars