Tort cu mure

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Aug 2010 | 5158 vizualizari

 

de fapt s-a vrut a fi o tarta, nsa mi-a mai ramas crema de la tortul aniversar, asa ca am facut si pentru noi un tortulet

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie

pt crema:

  • 200 g mure
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

pt ornare:

  • frisca
  • mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, untul topit la temperatura camerei, faina,  mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 10 min.

Intre timp pregatim crema de mure:

Mixam murele , peste care adaugam smantana, omogenizam compozitia

Dupa cele 10 minute scoatem tava din cuptor, punem cateva linguri din compozitia de mure peste si dam din nou la cuptor pt inca 20 de minute.

Dupa ce s-a copt  dam la rece.

Peste crema de mure adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet, frisca batuta si omogenizam bine compozitia, dam la rece pentru 10-15 minute.

Punem crema astfel obtinuta peste blat, ornam cu frisca si mure.

.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Adinacarla 1

01.09.2010, 02:24

vin si eu la o feliuta...cam tarziu asa-i

Dana Cristea - pusikmea 1

02.09.2010, 16:20

ms fetelor, adina s-a dus demult

Julie 1

03.09.2010, 09:27

las' ca eu gust din alea care " or sa mai fie"

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru parintii mei