Tort cu nuci

de Mihaela11_jo in Torturi, 9 Ian 2011 | 5828 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul 1  

  • 6 albusuri  
  • 4 galbenusuri  
  • 200 grame zahar pudra
  • 200 grame nuca macinata  
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie Blatul 2  
  • 4 oua  
  • 2 linguri de apa  
  • 6 linguri de zahar  
  • 6 linguri de faina  
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie

Crema  

  • 200 grame unt  
  • 200 grame zahar pudra  
  • 2 galbenusuri( ramase de la blatul 1)  
  • 2 linguri cafea naturala  
  • 200 grame nuca  
  • esenta de rom
  • Frisca  lichida – 500 ml Optional

Glazura  

  • 150 grame zahar  
  • 2 linguri cacao  
  • 3 linguri apa  
  • 25 grame unt
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci:

Blatul 1

Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de copt stins cu lamaie si nuca macinata.

Se tapeteaza o tava de sticla termorezistenta (cu dimensiunile de 20/30 cm) cu hartie de copt , se toarna compozitia si se coace la 160 de grade 30 de minute.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Blatul 2

Cele 4 albuse se bat spuma cu putina sare; se adauga cele 2 linguri de apa, apoi zaharul si se mixeaza bine.

Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se coace la fel ca primul blat intr-o tava  de 20/30 cm la 160 de grade cca 35 de minute sau se face proba cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema


Untul se freaca spuma cu zaharul pudra; se adauga cele 2 galbenusuri ramase de la primul blat si 2 linguri de cafea naturala.

Nuca se taie marunt( eu am o masina speciala pentru taiat nuca mai mare , pe care o folosesc la cataief si caramel cu nuca) si se prajeste putin in tigaia de clatite( fara ulei) , doar cat se primeasca  gust de prajit.

Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga la crema de unt impreuna cu putina esenta de rom.

Se aseaza pe un platou dreptunghiular blatul cu nuca, apoi crema de un si blatul alb.

Se decoreaza cu frisca si nuca macinata marunt.

Daca nu avem frisca se poate glazura.

Glazura

Se fierb intr-o craticioara zaharul , cacao cernuta si apa pana se ingroasa putin.

Se adauga unt putin mai mult decat o nuca, se amesteca si se toarna peste prajitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "Elena"