Tort cu vanilie si piersici

de Luckycake in Torturi, 15 Feb 2014 | 40557 vizualizari

 

Love is in the air :) , acum e momentul sa va rasfatati persona iubita cu o felie de tort gustos si aratos ;) Nu e greu de facut dar trebuie lasat peste noapte la rece in frigider, asa ca il faceti cu o zi inainte :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:( tava de 20 cm cu peretii detasabili)
  • Blat:
  • 3 oua
  • 75 ml ulei vegetal
  • 75 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 4 linguri ca varf zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri ou
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pastai vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml smantana pt frisca
  • pt decor:
  • 1 borcan compot de piersici jumatati
  • 1 plic tort gelee transparent
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vanilie si piersici:

Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam laptele si uleiul si mixam bine.La final incoproram faina amestecata cu praful de copt.Punem amestecul in tava tapetate cu hartie cerata si coacem cam 30 minute la 180 grade.Lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie: punem laptele la fiertimpreuna cu semintele din pastaia de vanilie. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul. Cand laptele incepe sa fiarba il luam de pe foc si il adaugam peste galbenusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn.Punem amestecul in oala care a fiert laptele si il punem din nou la fiert la foc mic, amestecam continuu. Cand se ingroasa ( cam 5-10 min) il lasam sa se raceasca putin. Apoi adaugam gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe ambalaj.Invartim bine pana se dizolva.Batem frisca si apoi o incorporam cu grija in crema de vanilie, gustam si daca e nevoie adaugam zahar dupa gust.Turnam totul peste blat si dam la frigider.Lasam pana se intareste( cam 2 ore).

Piersicile din conserva le feliem si le asezam peste crema de vanilie impreuna cu zmeura. Sucul de la compot il punem la fiert, impreuna cu continutul plicului de jeleu si o lingura de zahar, timp de 1 minut, apoi il turnam uniform peste tort.Il lasam peste noapte la frigider , apoi il servim cu dragoste ♥

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cocos si crema de ananas