Tort de castane

de deliciousflavours in Torturi, 25 Noi 2011 | 6812 vizualizari

 

Tortul acesta de castane l-am pregatit cu mareee drag in cinstea mamei mele scumpe, care si-a serbat onomastica in weekendul ce a trecut. Este un tortulet simplu, dar aromat, datorita atat castanelor cat si romului din compozitie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat  
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 60 gr unt/margarina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru crema  
  • 300 ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 1 lingura zahar
  • 100 gr unt/margarina
  • 100 gr zahar praf
  • 250 gr piure castane
  • 1 fiola esenta rom 
  • Pentru ornat  
  • 300 ml frisca
  • 1 pliculet intaritor pentru frisca
  • 2 linguri zahar praf
  • 2 linguri smantana dulce

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de castane:

Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute.

Pana se coace blatul noi vom pregati crema astfel: punem 200 ml lapte la fiert, iar in restul de 100 ml lapte dizolvam budinca cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam budinca si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Punem deoparte sa se raceasca si intre timp frecam spuma untul moale cu zaharul praf. Dam prin razatoare piureul de castane (scos din congelator in prealabil) si adaugam la unt impreuna cu romul. Incorporam treptat si budinca racita.

Luam blatul racit, intindem frumos crema de castane, iar deasupra punem frisca batuta si ornam dupa placul fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (24)

alinutzika 1

26.11.2011, 15:27

trebuie sa fie tare bun

Oana 1

27.11.2011, 12:06

De unde ai luat piure de castane? am vazut ceva la borcane...dar nu stiu cum e...ador castanele! iar tortul e minunat!

deliciousflavours 1

27.11.2011, 12:29

Va multumesc din suflet atat pentru urari cat si pentru aprecieri! Va cu drag!
Oana draga, piureul l-am cumparat de la Profi si este congelat (http://www.agrirom.ro/brand/tati), dar sunt sigura ca gasesti si-n alta parte, nu doar la Profi. :**

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Toffifee