Tort de ciocolata si cafea

de Lavinia in Torturi, 13 Ian 2013 | 13103 vizualizari

 

Un tort minunat,fin si delicios pentru iubitorii de cafea si ciocolata !Adica eu:))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 180 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 130 ml cafea tare
  • 130 ml ulei
  • 180 g faina
  • 40 g cacao

Sirop:

  • 250 ml cafea sau 250 ml apa+1 pliculet ness
  • esenta de rom
  • zahar dupa gust (eu nu am pus deloc)

Crema:

  • 350 g unt
  • 400 g nutella
  • esenta de rom
  • 5 galbenusuri

Glazura:

  • 300 g ciocolata
  • 200-250 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si cafea:

Pentru blat frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat cu ajutorul unei linguri.Adaugam treptat amestecand continuu uleiul,cafeaua si faina amestecata cu cacaua cernute in prealabil si omogenizam bine.Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar.Adaugam albusurile peste crema de galbenusuri si amestecam usor de sus in jos.(nu foarte mult,doar cat sa se incorporeze albusurile)Impartim compozitia in 4 parti egale si coacem 4 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu folie/hartie de copt timp de 12-15 min fiecare(testul scobitorii)

Pentru crema mixam untul la temperatura camerei apoi adaugam treptat 2-3 linguri de nutella ,un galbenus si tot asa pana terminam.La final adaugam esenta de rom dupa gust.

Cui nu ii plac galbenusurile crude le poate fierbe pe baie de aburi amestecate cu 2,3 linguri de zahar pana se ingroasa apoi se lasa la racit si se adauga lingura cu lingura cremei .

Asamblare:

Blat/Sirop/1/3 crema/blat/sirop/1/3 crema/blat/sirop/1/3 crema/blat/sirop/

Dati tortul la rece minim 2-3 ore pana se intareste crema.

Pentru glazura topiti ciocolata cu frisca si lasati sa se raceasca.

Imbracati tortul in ciocolata si ornati cu ciocolata ramasa si bomboane :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

diana_k 1

15.01.2013, 09:44

o minunatie de tort, delicios

Lavinia 1

15.01.2013, 10:29

Multumesc Diana!

Panacris 1

14.04.2017, 11:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si cafea