Tort de mere

de Gusti in Torturi, 29 Apr 2009 | 9493 vizualizari

 

Va mai aduceti aminte de Maimutica Gogosica? A participat la concursul “Cel mai dulce Bucataras” cu o reteta de cornulete insiropate.

Acum, ea propune o reteta “Tort de mere” pentru concursul “Reteta mea”:

 

INGREDIENTE

  • 850 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 1 galbenus
  • 1 1/2 kg mere
  • 125 gr smantana
  • 2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se face un aluat din 500 gr zahar amestecat cu untul, un galbenus si faina, se coace pe jumatate intr-o forma de tort. Se pun deasupra merele inabusite cu 250 gr zahar si se mai lasa putin la cuptor. Se scoate, se pun deasupra smantana frecata cu 2 galbenusuri, 100 gr zahar si albusurile batute spuma. Se mai lasa la cuptor pana se mai coace.
Deasupra se poate imbraca in frisca si se orneaza dupa gust (pricepere).
Mod de servire:
Se serveste rece, de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Scooby-Doo