Tort de nuca

de Lavinia in Torturi, 12 Oct 2013 | 24089 vizualizari

 

Pentru toti iubitorii de nuca am adus un tort minunat :) Este cel mai bun tort cu nuci pe care l-am mancat vreodata :) Sursa: Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 15 linguri de apa fierbinte
  • 300 g faina
  • 150 g nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 280 g nuci macinate
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuca:

Mixeaza galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apa pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste crema de galbenusuri. Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adauga peste galbenusuri nuca macinate si albusurile in 2-3 transe amestecand usor cu o spatula cu miscari circulare. Tapeteaza o tava (26 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute(testul scobitorii). Lasa blatul sa se raceasca bine (eu l-am lasat peste noapte) apoi taie-l in 3 pe orizontala cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau un taietor de blaturi.

Pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara apoi stinge-l cu apa si lasa pe foc pana se topeste zaharul. Lasa la racit si adauga romul.

Pune ouale amestecate cu zaharul si semintele de la o pastaie de vanilie pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantana(cam 20-25 de minute). Lasa crema de ou la racit apoi adauga nuca macinata. Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din amestecul de nuci si omogenizeaza bine.

Asamblare:

Pe un platou pune prima foaie de blat,1/3 din sirop,crema si tot asa pana termini. Opreste 2-3 linguri de crema si unge marginile tortului. Da tortul la rece pentru 2-3 ore apoi glaseaza-l in ciocolata si orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de iaurt si ciocolata