Tort delicios

de ela in Torturi, 13 Noi 2014 | 3921 vizualizari

 

am pornit sa fac un tort de ziua mea de nume....a trecut prin 3idei si a ajuns la a patra cu totul altceva )))...am ajuns la crema Ole de la dr Oetker desi aveam in plan altceva,dar nu imi pare rau,a iesit un tort delicios chiar daca cu ceva E-uri in el )))...pozele nu sunt stralucite pentru ca era foarte innourat afara si blatul este facut seara

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • CREMA 1 :
  • 1 plic CREME OLE DR OETKER cu gust de ciocolata si portocale (sau simplu,de portocale)
  • 150 ml lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca (optional)
  • CREMA 2:
  • 1 plic CREME OLE DR OETKER cu gust de vanilie
  • 250 ml crema mascarpone + 5linguri lapte
  • 150 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca (optional)
  • ORNARE:
  • 1 plic CREME OLE DR OETKER cu gust de ciocolata
  • 150 ml lapte
  • frisca
  • 1 borcan de compot piersici pentru umplutura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort delicios:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat zaharul si batem bine dupa fiecare lingura.Adaugam treptat si galbenusurile.Punem zaharul vanilat si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor de jos in sus.

Tapetam o forma de copt si turnam aluatul.Dam la cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se coace blatul.Lasam cateva minute in cuptor dupa ce am oprit focul,ca blatul sa nu se lase.Lasam sa se raceasca.Taiem blatul in 3.

Piersicile le punem la scurs intr-o sita,din timp.Le taiem cubulete.

Pregatim crema de cicolata:mixam laptele cu frisca,intaritorul de frisca si praful de ciocolata pana se intareste.

Crema de vanilie:mixam cateva clipe crema mascarpone cu laptele doar cateva clipe,nu mai mult,sa nu se taie.Separat,mixam frisca cu 150ml lapte,intaritorul de frisca si praful de vanilie,pana se intareste,apoi adaugam crema mascarpone si mai mixam cateva clipe.La final adaugam piersicile si amestecam usor.

Asamblam tortul:insiropam primul blat,punem crema de ciocolata,al doilea blat,insiropam ,punem crema de vaniliesi ultimul blat.Ornam dupa gust cu frisca .Eu am mai pregatit o crema de ciocolata Ole,simpla,nu cu porocale si am ornat, apoi deasupra am pus frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort delicios" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de lamaie si vanilie