Tort Extasy cu patru feluri de bezea

de diana_k in Torturi, 7 Apr 2014 | 11933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cu ciocolata:
  • 4 albusuri,
  • 8 linguri de zahar,
  • 100g ciocolata rasa,
  • 2 linguri de faina
  • Blat cu cocos :
  • 4 albusuri,
  • 8 linguri de zahar,
  • 100g nuca de cocos,
  • 2 linguri de faina
  • Blat cu mac:
  • 4 albusuri,
  • 8 linguri de zahar,
  • 100g mac,
  • 2 linguri de faina
  • Blat cu nuca:
  • 4 albusuri,
  • 8 linguri de zahar,
  • 100g nuca macinata,
  • 2 linguri de faina
  • Cremele:
  • 100g nuca de cocos,
  • 100g nuca macinata,
  • 200 g ciocolata +
  • 16 galbenusuri,
  • 6 linguri de zahar,
  • 1 litru de lapte,
  • 1 budinca de vanilie,
  • 250g unt
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Extasy cu patru feluri de bezea:

Pentru fiecate blat se procedeaza la fel: albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga faina si dupa caz ciocolata, cocosul, macul sau nuca. Se deseneaza un cerc pe dosul foi de copt, se intinde compozitia de bezea, se coace la foc mic -150 grade C pana ce se usuca bezeaua. Eu am copt cate doua blaturi odata.

Pentru crema galbenusurile se ameteca cu zaharul, budinca si laptele rece, se pune compozitia la fiert pana se obtine o crema groasa. Se lasa la racit si se mixeaza cu untul. Crema obtinuta se imparte astfel: 1/4 se amesteca cu nuca se cocos, 1/4 se amesteca cu nuca, 1/2 se amesteca cu ciocolata topita si racorita.
Pentru asamblarea tortului se aseaza in ordine in tava: blatul cu mac, crema de ciocolata blatul cu nuca de cocos, crema cu nuca de cocos blatul cu nuca, crema cu nuca blatul cu ciocolata, crema de ciocolata se orneaza cu restul de crema de ciocolata

 

TIPS-URI

1

Pentru blatul cu nuca se poate folosi si nuca rumenita si taiata marunt

2

Obligatoriu aragajul sa fie reglat la foc mic, daca nu se poate atunci usa trebuie sa fie intredeschisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Extasy cu patru feluri de bezea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată şi nuci