Tort festiv foarte gustos a la Mihaela

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 12005 vizualizari

 

Este al 5-lea tort propus de Mihaela, unul mai gustos si mai aspectos ca altul.

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • 250 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 250 gr miez de nuca pisat
  • 6 galbenusuri fierte
  • 2-3 linguri de smantana
  • CREMA 1
  • 150 gr zahar
  • 0,5 pahar lapte
  • 250 gr ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • CREMA 2
  • 1 pahar dulceatza de visine fara simburi sau dulceatza de zmeura.
  • 200 gr miez de nuca macinat
  • 4 albusuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv foarte gustos a la Mihaela:

Prepararea: frecam margarina cu faina,adaugam galbenusurile fierte si pisate foatre fin,miezul de nuca pisat,zaharul si smantana,amestecam totul bine.Punem la frigider compozitia data pentru 2 ore.Dupa aceea facem 5 foi(vor fi crocante), se coc in cuptor la t de 180 grade celsius.

Zaharul si ciocolata rasa o fierbem pana se ingroasa compozitia data(cam cum e smantana)
Dupa acea o luam de pe foc,dupa ce s-a racit de tot adaugam untul si galbenusurile. Batem cu mixerul vreo 3 min.

Deci dulceatza o maruntim in robotul de bucatarie,apoi adaugam miezul de nuca pisat.
Albusurile la batem separat pana se fac spuma si le adaugam la dulceatza si nuci.

Tortul se unge aceste 2 creme alternant.o foaie cu una,o foaie cu alta, deasupra ornam fiecare dupa gustul sau.

Eu am ornat cu crema 1 + am adaugat vopsea alimentara si am  mai decorat cu zmeura si mure!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv foarte gustos a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de vara cu iaurt si caise