Tort Frankfurter Krone

de Lily_Musat in Torturi, 3 Iun 2009 | 4967 vizualizari

Tort Frankfurter Krone

 

Un tort delicios

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 3 oua
  • 1 pahar de zahar brun
  • 225 g faina
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 40 ml visinata
Pentru crema :
  • 400 ml lapte
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 200 g de zahar
  • 250 g unt
  • 150 ml visinata  
Pentru decorat:
  • gem de visine
  • visine (eu am pus din visinata)
  • alune decojite
  • putin zahar sa le caramelizam  
 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Frankfurter Krone:

Batem cu mixerul ouale si zaharul pana se face crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata.

Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Amestecam bine.

Ungem cu unt forma de kuglehutpf si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia. Incingem cuptorul la 180 grade si coacem blatul cca 30 minute. Dupa ce se coace se lasa sa se raceasca bine in forma (ca sa nu se rupa blatul cand il scoatem) apoi se taie in 3 pe orizontala.

Budinca de vanilie o amestecam cu zaharul si cu 50 ml lapte rece, iar restul de lapte il punem la fiert, iar in momentul in care incepe sa fiarba se adauga budinca si se amesteca bine pana se leaga. Se lasa budinca se se raceasca. Eu am pus vasul in chiuveta si am pus apa rece amestecand din cand in cand san u se faca pojghita la suprafata.

Untul se freaca cu mixerul pana se topeste si devine ca o spuma, apoi se pune cate o lingura de budinca in unt si se amesteca pana incorporam toata budinca.La sfarsit adaugam visinata.

Primul blat il stropim cu putina visinata, punem un strat de gem de visine, un strat de crema, alternand. Nu uitati sa opriti crema pentru imbracat tortul si pentru ornat.

Se da tortul la frigider cca 30 minute, dupa care se orneaza. Se acopera cu crema in strat subtire, apoi alunele macinate si caramelizate se presara pe deasupra acoperind toata suprafata. Se formeaza cu spritul cateva rozete pe care se pun visine.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Frankfurter Krone" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Lily_Musat 1

22.06.2009, 07:35

Eu o am de la Laura Laurentiu care nu o poate contesta nimeni.... Este cea mai tare in materie de dulciuri si orice altceva. O adevarata maestra a bucatariei. Oricum am intrat pe net si am cautat Frankfurter Kranz si am fasit imagini cu tortul. Mersi pentru atentionare, dar eu las tot denumirea aceasta pentru ca este facut altfel.

elena1988 1

11.01.2011, 18:32

Pai doar 1 poza, asteptam sectiunea

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "Tutti Frutti"