Tort hochei a la Mihaela Balan

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 7415 vizualizari

 

Un tort inedit! Mihaela, la ce echipa joaca fericitul baiat care l-a primit? :)

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • 3 oua
  • 1pahar zahar(200gr)
  • 2 linguri mari miere de albini
  • 1 linguritza praf de copt
  • 2,5-3,5 pahare faina
  • CREMA SHARLOTT
  • 200gr unt
  • 0,5 pahar lapte
  • 1 pahar zahar
  • 1 ou
  • 0,5 linguritza de praf de vanilie sau 2-3 linguri mari de koniak
  • CREMA DIN SMANTANA
  • 0,5 l smantana grasa(30 %)
  • 1 pahar zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort hochei a la Mihaela Balan:

Prepararea: Batem ouale cu zaharul,si mierea cu praful de copt la baia mare,dupa ce se raceste mierea o adaugam cu ouale si cate un pic faina(cernuta in prealabil) din aluatul rezultat facem 6 foi. Se coc la temperatura de 220 grade celsius..Cum s-a copt foaia o scoatem si o taiem..dupa forma dorita,
Dupa ce am copt toate foile..le ungem cu crema alternant,adica o foaie cu crema sharlott,una cu crema smantana. Lasam o ora la temperatura camerei ca sa se absoarba crema in foi, intre timp ornam deasupra cu frisca batuta imprejur si margina de deasupra..cirese conservate..iar restul e facut din martzipan...si crema albastra e din smantana vezi reteta mai sus + vopsea alimentara albastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort hochei a la Mihaela Balan" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos