Tort Puisori

de nico15 in Torturi, 18 Mai 2014 | 2762 vizualizari

 

(aproximativ 2 kg)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de ulei
  • Mousse de zmeura:
  • 125 g zmeura
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 20 g de gelatina foi sau 20 g praf
  • Sirop:
  • 150 g de zahar
  • Apa cat sa acopere
  • Glazura:
  • 200 g de smantana pentru frisca lichida
  • 350 Piure de mere
  • 7 g de gelatina
  • Decor:
  • 150 g de piure
  • 10 g de gelatina
  • Decor verde si puisor de la Doctor Oetcker
  • Coacaze
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Puisori:

Se spala, dezinfecteaza si separa ouale. Punem albusurile in robot si incepem baterea lor, pana obtinem consistenta dorita. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam celelale ingrediente, la final adaugam albusurile peste si aeram bine compozitia.

Luam o tava ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia la cuptor aproximativ 10 minute. Inainte sa scoatem foaia, verificam prin apasare, daca aceasta revine si este elastica este facuta si se poate scoate de la cuptor si lasam sa se raceasca.

Punem sa facem siropul de zahar cand este gata se ia de pe foc. In acelas timp ne apucam sa pregatim mousseul de zmeura. Blendam zmeura, adaugam siropul de zahar. Separat hidratam gelatina, aceasta se va adauga peste pulpa de zmeura si siropul de zahar.

Punem frisca la robot si batem pana se-ntareste si prinde consistenta dorita, dupa care le vom amesteca usor.

Luam un cerc cu Φ = 22 cm, taiem in foaia de rulada doua cercuri.  Ne apucam de glazura: smantana lichida pentru frisca se bate bine pana va fi foarte tare, hidratam gelatina si dupa ce va fi din nou lichida o amestecam in smantana pentru frisca si cu putin piure de mere si vom pune compozitia pe tortul nostru.

Punem primul blat adaugam mousse, punem al doilea blat si putem frisca batuta bine si dam la frigider.

Dupa ce s-a intarit la final adaugam piureul de mere. Decoram cu decor verde de la doctor Oetcker, aranjam puisorii din zahar si coacazele.

Timpi sunt aproximativi, deoarece observati ca tortul sta destul de mult la frigider, deci luati timpi cu aproximatie si incercati cand este suficient de stabil tortul pentru a trece la etapa urmatoare.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Puisori" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de zmeură şi ciocolată