Tort rapid

de Georgiana78 in Torturi, 30 Aug 2012 | 5759 vizualizari

 

Am facut un tort in cea mai mare viteza pentru fetita mea cea mica Alexandra care si-a serbat ziua de nume astazi....a fost neasteptat de usor, insiropat si aromat dar si cam mic ......La multi ani Alexandra!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat + putina coaja lamaie
  • 60 gr faina
  • 1/2 lingurita amoniac + 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 1 pachet unt
  • 100 gr zahahar praf vanilat
  • 2 linguri cu varf cacao
  • esenta rom
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 5 linguri rom/coniac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid:

Blatul:

-se incinge cuptorul la 175 C

- separam albusurile de galbenusuri si frecam galbenusurile cu 25 gr zahar si zaharul vanilat, iar albusurile le batem spuma cu restul de zahar si un praf de sare dupa care incorporam si galbenusurile

- presaram deasupra faina amestecata cu praful copt si amoniacul nestinse si coaja de lamaie si omogenizam dupa care o turnam intr-un vas mai mic (eu am ales un vas yena) uns cu ulei si tapetat cu faina si dam la cuptor pt 25 min.

- dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca  apoi se scoate cu grija din vas si se taie in 2 buc

Intre timp pregatim crema:

- se bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos si fin dupa care se adauga cacaua amestecand incet pana se incorporeaza dupa care mixam iar la viteza mare si adaugam si esenta de rom

Siropul:

- se fierbe apa cu zaharul pana acesta se topeste si apoi se adauga romul/coniacul si se lasa sa se raceasca

Asamblarea:

- blatul racit se insiropeaza cu siropul racit bine , apoi se adauga 2/3 din crema pe 1/2 din blat si se aseaza deasupra cealalta jumatate insiropata

- se imbraca tortul cu crema ramasa si se orneaza dupa gust, imaginatie si dotare....(la viteza pe care am avut-o atat am reusit sa fac)....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Mirela_Tilvescu 1

05.09.2012, 19:13

Un "Tort rapid" pentru secolul vitezei.

Georgiana78 1

05.09.2012, 19:34

Cam asa s-ar zice, Mirela....!

Tabita _ 1

07.06.2013, 02:11

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Joffre