Torta cu mere

de Bunica in Prajituri, 24 Ian 2010 | 10148 vizualizari

 

Este o prajitura pe care o stiu din copilarie.Era nelipsita de sarbatori , dar si in cursul anului. Se facea cu diverse umpluturi: mere, marmelada sau crema. Cand se facea cu crema , tuciul in care se facea crema era al nostru (eu si fratele meu), dupa ce se punea crema intre foi.

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri lapte
  • 11 linguri ulei
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita de amoniac
  • zeama de lamaie
  • 500-700g. faina cat cuprinde pentru o coca potrivit de tare
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg. mare
  • zahar ( dupa gust)
  • zahar vanilat, scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta cu mere:

Foile:

Zaharul, laptele si uleiul se pun intr-o cratita pe foc si se fierb pana devin ca o pasta(sa se topeasca zaharul si sa se ingroase putin). Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se adauga galbenusurile,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina. Se framanta, se imparte aluatul obtinut in 3 parti. Se intind foile care se coc pe dosul tavii. Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Foaia este coapta cand s-a rumenit pe margine.

Umplutura:

Se rad merele si se calesc, se adaug zaharulsi cand s-au racit zaharul vanilat si scortisoara. Se pun la scurs .

Cand foile sunt reci se pun merele intre ele( foaie, mere, foaie,mere, foaie). Deasupra se pudreaza sau se face o glazura de ciocolata (dupa preferinta)

Se taie a doua zi.

TIPS-URI

1

Sa nu se lase foaia sa se rumeneasca .

2

Daca vrei sa o mananci in aceeasi zi, pui merele caldute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Bunica 1

24.01.2010, 19:09

Ti-au aparut.Este o prajitura pe care a mancat-o si Matei. El este foarte selectiv la prajituri si mananca numai prajituri de casa .Bunica ii face toate poftele.

pisicutzaa 1

10.02.2010, 17:03

Ce pofta mi-ai facut!

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:00

fffff buna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec delicios cu visine