Torta Della Nonna (Omas Torten)

de marieta in Prajituri, 4 Oct 2011 | 3248 vizualizari

 

m-am luat si eu dupa corina33 si Ruxy-Rux,la care le multumesc mult!!!!!!!!!!(numai ca am facut-o cu fructoza,dar a iesit foarte buna)

 

INGREDIENTE

  • 300g faina,
  • 1/2 praf de copt,
  • 120 g unt
  • 100g fructoza,
  • 2 oua,
  • un varf de cutit sare,
  • coaja de lamaie.
  • pentru crema:
  • 750 ml lapte
  • 5 oua,
  • 150 g fructoza,
  • 100 g faina,
  • 50 g unt,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de lamaie,
  • putin zahar pudra.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta Della Nonna (Omas Torten):

Se face crema prima data pentru a avea timp sa se raceasca: se pune laptele la fiert. Ouale se bat bine cu fructoza, apoi se adauga faina. Se omogenizeaza si se pune cate putin lapte fierbinte amestecandu-se energic. Se pune toata compozitia la fiert la foc mic amestecandu-se intruna sa nu se prinda de fund. Cand da un clocot se toarna intr-un castron, se adauga untul, vanilia si coaja de lamaie. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand sa nu faca coaja.

Se face aluatul din toate ingredientele. Se aduna ca o minge si se da la rece pana s-a racit crema. Se opreste un sfert din aluat, iar din restul se intinde o foaie rotunda care se pune intr-o forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se imbraca si marginile formei, apoi se pune crema toata si deasupra se taie forme din aluatul ramas. Se orneaza dupa plac.

Se da la cuptor cam 40 de minute la foc potrivit. Se pudreaza cu putin zahar pudra. Este delicioasa spun eu!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta Della Nonna (Omas Torten)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

marieta 1

04.10.2011, 21:55

da asa este!!!e delicioasa si satioasa!!!langa o cafea merge de minune!!!multumesc la toata lumea de aprecieri

MotanLaOale 1

05.10.2011, 10:56

buna buna

MIUTA 1

05.10.2011, 11:50

Imi place

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de ciocolata