Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela

de Bucataras in Torturi, 29 Apr 2009 | 5752 vizualizari

 

“Numele meu este Mirela.As vrea sa particip si eu la concurs cu urmatorul tortulet :)…este o combinatie, inventata de mine, asa ca numele il las exact cum i-am zis pe blog-ul meu, adica ”, a scris in email Mirela. Acum, Bucatarasii ce sa zica? Bun venit extraterestrule! :)). Am mai avut pina acum retete de tort Castel, Formula 1, Poseta si pantofior, Trenulet, Masinuta, dar Tort Extraterestru n-am mai avut :)))

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • - 5 oua
  • - 5 linguri de zahar
  • - 5 linguri de faina
  • CREMA 1:
  • - 1 plic de Ole de vanilie
  • - 200 ml lapte
  • - 240 ml frisca lichida
  • CREMA 2:
  • - ciocolata 200g
  • 200ml frisca lichida
  • SIROP:
  • - 300 ml apa
  • - 150 g zahar
  • - 2 lamai zeama si coaja
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste. Se adauga incet si pe rand galbenusurile si apoi faina. Se pune intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si se da la cuptor la 350 F sau 175 C cca 30 minute.
Crema 1: mixam ingredientele si la Crema 2 la fel, obtinem o crema de vanilie si una de ciocolata ganache.
Apoi facem siropul: punem apa intr-o oala pe foc si adaugam zaharul, lasam sa se topeasca apoi adaugam zeama si coaja de lamaie, lasam 4-5 minute sa fiarba si luam de pe foc pentru a se raci.

Scoatem blatul si dupa ce s-a racit il taiem in trei. Punem prima parte, o insiropam, punem Crema 1 si presaram peste fructe taiate marunt. Eu am avut capsuni, kiwi si ananas (de la conserva), apoi punem a doua parte din blat, insiropam si punem Crema 2, peste ultimul rand de blat, insiropam si apoi ornam fiecare dupa gust. Eu am taiat forma de robotel si am ornat cu crema de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere