Traistute umplute

de amalia01 in Mancaruri de post, 15 Apr 2019 | 2697 vizualizari

 

Mi s-a făcut un dor nebun de clătite. Mă puteți învinui?



Doar că nu m-ar chema Amalia, dacă nu le-aș personaliza. Mai ales că am avut niște invitați mai speciali, care mi-s tare dragi.



Așa au ieșit aceste..

 

INGREDIENTE

  • a. clătite
  • 500 g făină
  • un praf de sare
  • 1 lg zahăr
  • 200 ml apă minerală
  • ulei
  • b. umplutură:
  • 12 chiftele din ciuperci cu năut
  • 200 g ciuperci
  • 100 g porumb
  • 3 fire de ceapă verde
  • 5 frunze de leurdă
  • sare
  • piper
  • 100 g cașcaval vegetal ras
  • 200 ml ketchup dulce
  • 2 lg ulei de măsline
  • 3 frunze de pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Traistute umplute:

Din ingredientele de clătite se prepară un aluat asemănător celui de clătite obișnuite și le coci în tigaia unsă cu puțin ulei.

Ceapa verde o tai rondele, toată porțiunea albă. Frunzele le păstrezi întregi.
Leurda o tai fâșii.
Ciupercile și porumbul le scurgi de zeamă .

Într-o tigaie wok pui uleiul la încins, după care adaugi toate ingredientele , sare și piper , și le lași la foc mic pănă când se înmoaie ceapa.

Stingi focul și adaugi cașcavalul ras, omogenizând .

Într-un vas termorezistent torni ketchup-ul.

Pe fiecare clătită pui câte 2 lg de umplutură și o chifteluță, apoi formezi o trăistuță, o legi cu frunză de ceapă verde și fixezi cu o scobitoare , după care o așezi în vas.


Dai totul la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.

Servești imediat cu extra-sos, cașcaval și frunze de pătrunjel.

Dacă vrei poți renunța la chiftelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Traistute umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Clatite de post