Tuica fiarta

de Ina in Bauturi, 2 Ian 2011 | 13622 vizualizari

 

La frigul de afara si la raceala mea de acum, a mers perfect o cescuta cu tuica fiarta :D

 

INGREDIENTE

  • doua cesti cu tuica de caisa ( de casa )
  • 2,5 lingurite cu zahar
  • boabe de piper
  • doua frunze de leustean verde sau uscat 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuica fiarta:

   Punem tuica la fiert cu zaharul, boabele de piper si frunzele de leustean ( eu n-am avut decat leustean maruntit ) .  Este gata cand incepe sa iasa abur .Nu lasam sa dea in clocot, intrucat se duce taria bauturii.

   Strecuram si servim fierbinte. Noroc si sanatate multa!

   Chiar m-a revigorat putin :D =))

P.S. Cu leustean face mama mea ( cred ca reteta e preluata de la rudele din Maramures, nu mai stiu exact ) si e tare aromata si buuunaaaa!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuica fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

Ligia Bxl 1

03.01.2011, 15:28

NU PREA LE AM DAR HAI 5 FURCU

Dana_Retetegg 1

04.01.2011, 20:53

Ina 1

09.01.2011, 12:56

Ma', voi v-ati dat la tuica mea, stiind ca eu iau antibiotice....

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tuica fiarta