Turta dulce fara miere

de katty in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 3594 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
Pentru ca nu mananc miere, tocmai ma gandeam cu ce sa o inlocuiesc in turta dulce. Asa ca reteta Laurei mi-a dat idei. Nu am avut merdenchi, dar am avut altceva  aromat si anume, peltea de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr peltea de portocale (http://weekendpassion.blogspot.ro/2013/11/peltea-de-portocale.html)
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 125 gr unt
  • 500 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • condimente ptr turta dulce (scortisoara, cuisoare, ghimbir)
  • royal icing ptr decor
  • 1 albus
  • 150 gr zahar pudra din comert
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce fara miere:

Intr-un vas, mixam untul cu zaharul, pelteaua, oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si condimentele si framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il lasam la rece pentru cel putin 1 h. Intindem aluatul in foi de 1/2 de cm si decupam forme, pe care le asezam in tava. Dam tava la cuptor ptr 8-10 minute, la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Lasam turta dulce sa se raceasca.

Pentru decor, mixam intr-un castron albusul pana incepe sa se lege, apoi adaugam cate putin zahar pudra si zeama de lamaie, mixand  continuu. Ornam turta dulce racita dupa cum dorim, apoi o lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce fara miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

09.01.2017, 20:54

Mmmm, prea buna si aromata este!

miki_a 1

10.01.2017, 21:31

Cat de frumos arata!

adry88 1

11.01.2017, 14:46

frumos si bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu banane