Turte cu cartofi

de Miha in Aperitive / Garnituri, 1 Iul 2011 | 9208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 ml apa
  • 250 g faina integrala
  • 50 g tarate de grau
  • 50 g faina de ovaz
  • ~100 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 4 cartofi medii
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare si piper
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu cartofi:

Zilele trecute mi s-a facut pofta niste pirosti cu cartofi. Dar vrand sa evit prajeala mi-am zis: "ce-ar fi sa combin reteta de turte integrale cu cea de pirosti?" :)) Si-am combinat-o... si iata ce-a iesit.

Aluat:

Drojdia amestecata cu zahar se dizolva in putina apa calduta. Amestecam taratele cu faina si sarea. Se toarna in mijloc drojdia dizolvata si restul de apa. Se framanta un aluat elastic, usor lipicios. In timpul framantarii punem si uleiul. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti (se verifica cu furculita), se scot si se trec pe sub un jet de apa rece, apoi se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza, apoi se adauga untul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.

Aluatul se imparte in bucati mici, care se intind in foaie subtire pe masa usor infainata. Punem umplutura pe jumatate din foaie, acoperim cu cealalta jumatate neunsa si lipim marginile presand cu degetele.

Pentru copt am folosit tigaia de ceramica, la foc mic, acoperita cu capac.

Foarte bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu masline