Ulei de masline aromatizat

de Oana in Conserve, 9 Noi 2014 | 5911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline extravirgn
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 frunze mari de busuioc
  • boabe de piper colorat
  • o crenguta de cimbru proaspat
  • 2 frunze de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ulei de masline aromatizat:

Am pus ulei de masline extravirgin in doua sticlute de 200-250 ml, ulei de calitate, luat din Corfu :) Intr-una din sticle am pus frunzele de busuioc si cateii de usturoi zdrobiti putin cu cutitul, cat sa plesneasca putin, cu tot cu coaja. Am pus si o lingurita de boabe de piper colorat. In cealalta sticla am pus crenguta de cimbru, frunzele de dafin luate tot din Grecia si uscate :), piper colorat si am amestecat usor uleiul din sticle. Am lasat apoi la macerat 2-3 zile. Puteti folosi uleiul la fripturi, paste, salate, in functie de ce aroma preferati. Foarte usor de facut si bun rau!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ulei de masline aromatizat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare