Urzici cu ciuperci

de Panacris in Mancaruri de post, 14 Apr 2013 | 11266 vizualizari

 

Mâncarică de urzici transformată! Vă asigur că e foarte savuroasă! Spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • urzici cca. 500 g,
  • ciuperci cca. 300 g,
  • sare iodată,
  • usturoi,
  • ceapă verde,
  • ulei de măsline,
  • mălai,
  • făină albă de grâu.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu ciuperci:

Urzicile se curăță, se spală în mai multe ape și se clocotesc cca. 25 de minute, apoi se scurg de apă și se toacă mărunt. Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei. Se adaugă urzicile, ciupercile, curățate și tăiate fideluțe, apă cca. 350 ml, lăsându-se la fiert cca. 10 minute. Spre finalul fierberii, se asezinează de sare, apoi se adaugă o mână de mălai, se lasă cca. 5 minute, la clocotot. în final se leagă mâncărica cu puțină făină dizolvată în apă rece, lăsându-se vreo 2 clocote.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Urzici cu hrean