Varza tocata murata la borcan

de Doinavar in Muraturi, 21 Feb 2013 | 26022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 5 litri:
  • 4 verze potrivite
  • 4 morcovi
  • 1 legatura frunze de telina, marar, patrunjel
  • 8-10 foi de dafin
  • 20-25 frunze de visin
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingurita piper macinat
  • 5-6 lingurite de sare mare (1 lingurita rasa la 1 kg varza)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza tocata murata la borcan:

Se taie verzele in sferturi, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea de varza.

Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mai mare. Amestecati varza cu morcovii intr-un vas mai mare, adaugati sarea, verdeata tocata si condimentele si frecati putin cu mainile.

Indesati foarte bine varza in borcan, apasand cu pumnul, pana iese zeama deasupra.

Lasati borcanul descoperit pana a doua zi, pentru ca incepe sa fermenteze, apoi acoperiti varza cu frunzele de visin bine spalate si puneti capacul, nu prea strans, sau acoperiti cu celofan, pentru ca mai fermenteaza. Dupa 3-4 zile puneti borcanul la rece.

TIPS-URI

1

Daca va iese prea sarata, puneti varza pe care doriti sa o preparati, cu o seara inainte, intr-o oala cu apa, iar cand o gatiti, stoarceti-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza tocata murata la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varză murată