Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza

de Georgiana78 in Prajituri, 5 Iul 2012 | 9907 vizualizari

 

Sunt niste placintele, bascute cu branza.....minunate.....mai ceva ca cele de la patiserie.....fragede, aromate si foarte fine....!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 3 albusuri
  • 250 ml lapte
  • 130 gr zahar
  • 10 gr drojdie uscata
  • sare
  • 50 gr unt
  • ulei vegetal pt uns
  • Umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 50 gr zahar
  • un galbenus
  • zahar vanilat
  • Pt uns :
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza:

Umplutura:

- branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza.

Aluatul:

- amesteci drojdia cu putina apa, iar laptele cald cu zaharul, sarea si galbenusurile.

- adaugi faina si drojdia si framanti bine, pui untul si framanti pana aluatul se dezlipeste de maini.

- ungi aluatul cu ulei vegetal si il lasi la crescut pana isi dubleaza volumul.

- imparti aluatul in bilute potrivite, si le mai lasi putin sa creasca.

- dupa ce s-au dospit, faci o adancitura rotunda de vreo 3-5 cm in fiecare bila, le ungi cu amestecul de lapte si ou, apoi umplii adanciturile cu crema de branza.

- mai lasi placintelele la crescutapoi le coci in cuptorul incins la 200 C vreo 15-20 min.

Se pudreaza cu zahar!

 

TIPS-URI

1

Placintelele sunt numai bune pt. o gustare intre mese

Daca ti-a placut reteta noastra "Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Georgiana78 1

07.07.2012, 18:32

elucubratiiculinare, multumesc!

IuliaJ 1

28.10.2012, 14:33

Buna,
WOW, sunt absolut delicioase, numai ce le-am scos din cuptor .
Multumesc mult pt reteta

Georgiana78 1

29.10.2012, 18:57

jbiulia, ma bucur din suflet ca ti-au placut si au iesit pe gustul vostru....!
Te astept cu drag sa incerci si alte retete de-ale mele...! Pupici!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Mohn cu mac si lamaie