Vinete aperitiv

de Panacris in Mancaruri de legume, 12 Aug 2019 | 1480 vizualizari

 

Un aperitiv rapid, atunci când se anunță musafiri neașteptați sau Zmei înfometați ;) 

 

INGREDIENTE

  • Vânătă 1 bucată mare de cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de susan SanoVita 2 linguri,
  • Cașcaval cca. 100 g,
  • Opțional:
  • Sos tzaziki a la Panacris ;)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete aperitiv:

Vânăta se curăță, se taie felii mai groase de cca. 1 cm, se pun într-un vas încăpător și se sărează, lăsându-se cca. 10 minute la odihnă.

După odihnă se spală feliile de vânătă sub jet rapid de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de susan sau orice fel de ulei aveți în bucătărie ( floarea soarelui, rapiță, măsline, struguri, in etc!)

Tigaia grill se încinge, se pun feliile de vânătă la gătit la foc rapid. Se întorc de pe o parte pe alta la un interval de cca. 5 minute, atât cât să capete aspect de grill, la final se adaugă feliile de cașcaval, cât să se încălzească ;)

Se servesc calde, ca atare sau cu sos de tzatziki.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume