Visina in sucul ei ( metoda de conservare )

de anisoara in Dulceata / Gem, 9 Iun 2010 | 28551 vizualizari

 

Visina se foloseste foarte mult in patiserie. Ea da un gust aparte la toate dulciurile, tartele, biscuitii, cremele, placinte, invartite. . De aceea in fiecare an , conservez foarte multa visina, pana la 30-40 kg. Se pare ,ca e o reteta banala si se prepara in orice mod , ca tot visina in sucul ei va fi. Dar oricum , daca vreti ca visina sa-si pastreze forma dupa fierberea si conservarea ei, urmariti urmatoarele sfaturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de visine
  • 200 gr de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visina in sucul ei ( metoda de conservare ):

Visina se spala si se scot samburii. Zaharul se adauga in visina si se amesteca . Se lasa pentru 30 de min- 1 ora ca visina sa lase putin suc.

Vasul cu visina se pune la foc sa fiarba. Se amesteca din cand in cand. Din momentul cand incepe sa fiarba , - fierbeti visina numai 5 minute , numai mult deoarece se faramiteaza  mult. Si inca un aspect , nu lasati sa clocoteasca la foc mare , deoarece pe urma sucul ei se tulbura tare. Din momentul cand incepe sa fiarba, scadeti temperatura.

Se inlatura cu atentie spuma . In borcanele sterilizate se toarna cu un polonic visina cu sucul ei fiert. Se umple bine borcanul , ca sa nu ramana spatiu, aer.

Capacul sterilizat se pune pe borcan si se trage capacul strans. Se pune pe o panza calda cu capacul in jos si se inveleste cu o panza de lana. Se procedeaza la fel cu toata visina . Se tine 2-3 zile sub panza calda pana ce se racesc. Se pastreaza la racoare.

Vreau sa atrag atentia la cantitatea de zahar. Cantitatea de zahar poate varia , mai multa sau mai `putina, sau nimic.  Visina va fi mai acra sau mai dulce, depinde cu  ce gust doriti rezultatul finit. In orice mod ea se va pastra pe iarna , deoarece are destula acreala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visina in sucul ei ( metoda de conservare )" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine