Lasatu secului la catolici

Postat de gaby_gabytza in Cu de toate pe 13 Feb 2013, 16:12

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Lasatu secului la catolici

Eu va spun cum e la catolici dar stiu ca exista acest obicei si la ortodocsi.Eu am deprins acest obicei de la mama mea si ea de la bunica si tot asa a mers traditia.

Inainte de a tine post este obiceiul de a se taia o pasare de curte si de a o pregati ca semn ca intram in post si nu mai putem manca carne macar vinerile,dar normal e o luna fara carne,cam asta ar insemna in general lasatul secului.Dupa ce taiem si terminam de mancat pasarea urmeaza singura zi de miercuri pe an in care tinem post si abstinenta de la mancare cu toate ca sa cam pierdut din obicei.In aceasta zi se mananca de 3 ori dar doar o data pe saturate.De asta e bine sa mancam bine de lasatu secului k sa fim satui si rezistenti miercuri.

Multora li se pare mult o luna fara carne dar tocmai asta e farmecul postului sa ne curatam de pacate. Este o vorba ca daca esti lacom si nu tai o pasare cu toate ca ai trei pasari a 2 a zi iti moare una,nu stiu cat de multi credem asta dar niciodata nu se stie.

Ziua de miercuri la noi se mai numeste Miercurea Cenusii in care noi mergem la biserica sa ni se puna cenusa pe frunte ca semn de incepere a Postului Mare si desi nu se mentioneaza explicit aceasta formula aminteste de promisiunile facute la Botez, de a respinge pacatul si de a ne marturisi credinta.

Comentarii (4)

Lau

Lau
13.02.2013, 17:52

13.02.2013, 20:01

14.02.2013, 07:07

Exact! Ieri am fost, am primit o cruce de cenusa pe frunte. Ca sent ca din pamant ai venit, in pamant te vei intoarce.
Am intrat astfel in postul de 40 de zile .
Frumos, Gabitza! Bnbn

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia